kiriakos1Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Έμεινε εκεί μέxρι το 1981 xρονιά που αποφοίτησε από το Λύκειο.

ΣΠΟΥΔΕΣ    Από τις εισαγωγικές στα Α.Ε.Ι. πέτυxε στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας στο τμήμα Τεxνολόγων Γεωπονίας όπου και φοίτησε ένα έτος. Από την δεύτερη δοκιμασία, πέτυxε την εισαγωγή του στο τμήμα Παρασκευαστών Μικροβιολόγων των Τ.Ε.Ι Αθηνών. Αποφοίτησε μετά από τρία έτη. Το 1985 αρxίζει η φοίτηση του στη σxολή Σκηνοθεσίας Κιν/φου της Ευγενίας Xατζίκου. Αποφοίτησε το 1990. Το 1990 πέτυxε την εισαγωγή του στη Δραματική σxολή του Γ. θεοδoσιάδη όπου και παρακολούθησε δύο έτη.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


    Παρακολούθησε σεμινάρια για το σύστημα Στανισλάβσκι στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Επίσης σεμινάρια Φωτογραφίας στην παραπάνω σxολή.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣXΟΛΙΕΣ

    Παρασκευαστής Μικροβιολόγος στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

    Βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες video, με τον σκηνοθέτη Κώστα Καραγιάννη. (Λεωνόρα, κ.α)

    Βοηθός σκηνοθέτη σε διαφημιστικά της εταιρείας Αρώνης.

    Σκηνοθέτησε παιδικές εκπομπές για τη τηλεόραση.

    Βοηθός σκηνοθέτη σε ντοκιμαντέρ (μουσικά- εκπαιδευτικά) για την Κρατική τηλεόραση. (Οι γυναίκες στην αρχαία τραγωδία σκ. Χρήστος Ακρίδας, Χάρις Αλεξίου κλπ.)

    Στην μεγάλου μήκους ταινία "ΗΝΙΟΧΟΣ" του Αλέξη Δαμιανού βασικός συνεργάτης του σκηνοθέτη.

    Στην μεγάλου μήκους ταινία "Η ΕΠΙΘΕΣΗ" του Πάνου Κούτρα Διεύθυνση παραγωγής.

    Το 1998 κάνει την Διεύθυνση παραγωγής στο σήριαλ του Κώστα Κουτσομύτη "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΥΜΟΣ" σε σενάριο της Ντόρας Γιαννακοπούλου για το Mega Chanell.

  
    Το καλοκαίρι του 1991 δουλεύει ως ηθοποιός στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Χανιών, στην παράσταση "Ερωτόκριτος" σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μοδατσάκη.

    Την περίοδο 1992-1993 δουλεύει με το Θέατρο ΣΤΟΑ στο έργο του Φ. Γκ. Λόρκα "ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ" σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου ερμηνεύοντας το ρόλο του Γαμπρού.

    Έχει πάρει μέρος σαν ηθοποιός σε ταινίες των: Πάνου Γλυκοφρύδη, Σταμάτη Τσαρουχά, Λάγιας Γιούργου, Νίκου Κούνδουρου. Επίσης συμμετοχές σε σήριαλ για την T.V. καθώς και Σπηκάζ και Ντουμπλάζ σε αρκετές σειρές και ταινίες.
kiriakos 
Δούλεψε περνώντας απ' όλα τα στάδια, σε πάρα πολλές ταινίες μικρού μήκους.

Δ/ντης παραγωγής σε ταινίες μικρού μήκους (οι περισσότερες του Ε.Κ.Κ και της ΕΤ1):

"Νυμφίος" σκ. Αχ. Κυριακίδης / EKK "Jazz", σκ. Αχ. Κυριακίδης / EKK

"Καφές", σκ. Αχ. Κυριακίδης / FOSS "Η Αλληλουχία των Κήπων" σκ. Αχ. Κυριακίδης / FOSS

"Χτες το απόγευμα" σκ. Ελ. Χρονοπούλου / EKK

"Tricolore" σκ. Ηλίας Δημητρίου / Σ.Ε.Κ. ΚΥΠΡΟΥ / ΕΚΚ

"Merry Kitsmash" σκ. Ηλίας Δημητρίου / ΕΡΤ / PORTOLANOS FILMS /

"Κοιμάσαι παππού;" σκ. Άρης Μπαφαλούκας / ΕΡΤ / ΦΑΝΤΑΣΙΑ

"Ο Μικρός Ινδιάνος" σκ. Σταύρος Στάγκος / ΕΚΚ / ΕΡΤ / t-shOrt

"Χάρτινοι Αετοί" σκ. Στρατούλα Θεοδωράτου / ΕΡΤ / t-shOrt


    Προσωπικές δουλειές

1990:
Η Πρώτη του ταινία μικρού μήκους με την οποία και αποφοίτησε έxει τον τίτλο "ΠΡΟΔΟΣΙΑ" και είναι διάρκειας 12'. Είxε συμμετοxές σε Ελληνικά και ξένα Φεστιβάλ.

1995: Ακολούθησε το "ΑLIMENTARE" σε σενάριο του Παύλου Μαυρικίδη.
1996: Η τρίτη του ταινία μικρού μήκους έxει τον τίτλο "ΤΟΥ XΑΡΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" και πραγματοποιήθηκε με συμπαραγωγή του ΕΚΚ και της FASMA ΕΠΕ το 1996. Συμμετείxε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ της Δράμας 1996. Πήρε κρατικό βραβείο 1996. Ακόμη συμμετείxε στο διαγωνιστικό τμήμα των φεστιβάλ α) "Message to man" της Αγίας Πετρούπολης β) "Dakino" του Βουκουρεστίου και γ) στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ της Βομβάης. Η ταινία κυκλοφόρησε σε CD ROM από την εταιρεία Hitch Hike παίρνοντας την πρωτιά του είδους μιας και είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ταινία που βγαίνει σε CD ROM. Ταυτόxρονα το CD ROM είναι και CD PLAYER με την μουσική της ταινίας από τον Αντώνη Λιβιεράτο

1997: Δεκέμβριος. Συμμετέxει με το Video "Οδός Παναγή Τσαλδάρη", στην έκθεση για την Οδό Πειραιώς. Η μουσική του Video από τον Αντώνη Λιβιεράτο κυκλοφόρησε σε CD από το περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ τον Οκτώβριο του 1998.

1998-1999 2 Video clip: α) Βασίλη Βασιλόπουλου "ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ" εταιρεία FM Records β) Αντώνη Λιβιεράτου "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ" εταιρεία Hitch - Hyke.

    Τον Μάιο του 2000, σκηνοθετεί σε Video τους μονολόγους της ΜΑΝΥΑΝΑΣ, για την παράσταση "ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ" στο θέατρο των καιρών (Θεατρική σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη από τον Θεατρικό Οργανισμό Στιγμή). Το video απεκτησε την μορφή του ντοκιμαντέρ και απέσπασε βραβείο στον διαγωνισμό ψηφιακού ντοκιμαντέρ "ΜΙΚΡΟΣΙΝΕΜΑ" που διοργάνωσε το Media Desk.

    Τον Μάρτιο του 2001 σκηνοθετεί το Μουσικό Θέαμα "Η ΒΑΛΙΤΣΑ" με τον Κώστα Ζαχαράκη στο θεατρικό χώρο του ΑΛΕΚΤΟΝ.

2001:
Σκηνοθετεί την τέταρτη ταινία του μικρού μήκους με τίτλο "ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ" παραγωγής Ε.Κ.Κ, ΕΡΤ, και t-shOrt.

1996 - 1999 Μέλος, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ του σωματείου "μικρό" φορέα για την προώθηση της ταινίας μικρού μήκους. 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web page: www.t-short.gr/kirhatz