Off Canvas sidebar is empty

PALYRRIA - “methexy”

PalyrriaΠερίπου δύο χρόνια πέρασαν από τότε που ακούσαμε για τους PALYRRIA και την μοναδική διαστυλιστική σπουδή της μουσικής τους. Και μπορεί ο δικός τους «πειραγμένος» Ικαριώτικος να υπήρξε το απόλυτο trend στο είδος του, οι ευφάνταστες όμως συνθέσεις και οι ηλεκτρονικοί πειραματισμοί στα δύο μέχρι τώρα album τους, δημιούργησαν αφ’ ενός ένα κοινό διψασμένο για θαρραλέες καινοτομίες στην τελματωμένη εγχώρια παραγωγή, αφ’ εταίρου την ερεθιστική περιέργεια για το επόμενο βήμα τους. Μετά από 15 μήνες στουντιακής κατάνυξης αυτό ήλθε με τη μορφή του “METHEXY”.

palyriaΠρόκειται για το ολοκαίνουριο album των PALYRRIA, που, από μέσα του αναβλύζει σαν ποτάμι όλη η ηλεκτροακουστική ενέργεια μιας μουσικής που μοιάζει να φτιάχτηκε από πανάρχαια υλικά για ψυχωμένους ακροατές του μέλλοντος. Kομμάτια    που ξεδιπλώνουν το ύφος τους με πρωτοτυπία αλλά και την τόλμη που  χαρακτηρίζει τους δημιουργούς των. Σίγουρα οι κύριοι Kaperneka, Tsiko, Haller και Dr. Aja, βάζουν   μία τελεία στην καλλιτεχνική  άμπωτη αυτού του τόπου. Υπερβατικά φωνητικά που υπενθυμίζουν τη σχέση ανθρώπου-φύσης (άνασσα), τα κίνητρα μεταξύ εραστών (ζόναε), progressive φόρμες που μέσα τους εξιλεώνεται το αβάσταχτο πάθος της ζωής ενός ήρωα (ιόλη), καταιγιστικοί τελετουργικοί χοροί που σε διακτινίζουν σε μάλλον αστρικούς τόπους (κέντα ζάλα), αλλαγές ηχο-επιπέδων σαν σε virtual παιχνίδι περιπέτειας (αργώ), βεδικά, ορφικά και ποντιακά ηχοχρώματα από μια απίστευτη σύμπτυξη υπολογιστών και φυσικών οργάνων, θα κάνουν αυτόν το δίσκο να συζητηθεί αλλά και να παρασύρει.

Το “METHEXY” προεκτείνει οποιαδήποτε επιρροή από παραδοσιακές μουσικές, ακούγεται αντισυμβατικό, γλυκά ανατρεπτικό, τεχνολογικά άρτιο. Εlectronica, world music, tribal dance και pagan arts αισθητική σμίγουν αρμονικά σ’ ένα πολύχρωμο ηχητικό καμβά όπου η «μέθεξη» κάνει όλα αυτά να συντονίζονται με τρόπο μοναδικό. Το αθηναϊκό συγκρότημα φιλοδοξεί με το νέο του cd να επεκτείνει τη δράση του και εκτός συνόρων. Ήδη 3 κομμάτια τους κυκλοφορούν σε ισάριθμες συλλογές του εξωτερικού, ενώ ένα από το “METHEXY” περιλαμβάνεται στο φετεινό compilation του 1ου europavox festival (Αuvergne France).
Τo album “METHEXY” είναι το τρίτο κατά σειρά cd των PALYRRIA, κυκλοφορεί από την PROTASIS και αναμένεται licenced release στην Αμερική και Ιαπωνία από την Εventide music (USA).

www.myspace.com/palyrria

PROTASIS:
44 DIDOTOU Str, 106 81,
ATHENS, GREECE, TEL. 210-3634 272 FAX. 210-3619 289
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – Website: www.protasismusic.gr
μπορείτε να δείτε το προγραμμα συναυλιών στην επόμενη σελίδα
{mospagebreak}

Oi Palyrria tha vriskonde

 

stin Paro stis 17/3/2007 stis 23.00  Politistikos sillogos Parou "ARCHILOCHOS" ( Parikia)
stin  Athina stis 29/3/2007  Nipiagogio ( Elasidon & Kleanthous 9 - Gazi)
stin Thessaloniki stis 31/3/2007  Rock Bottom ( Peristeriou 4 – Ladadika)
stin Athina – Ag. Anargyroi  stis 13/4/2007  Peukonas Music cafe( L. Dimokratias and Koroneou, Ag. Anargiri )
stin  Santorini stis  26, 27/4/2007 Casablanca ( Fira Santorini)
stin Drama 24,25/8/2007 Butterfly Dance Festival

Πληροφορίες Koyinta