Off Canvas sidebar is empty

Γενικές Ανακοινώσεις

Ο Βυζαντινός ΠαπαδιαμάντηςΣτον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ψυρρή στην Αθήνα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου , θα λάβει χώρα μία μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο: «Ο Βυζαντινός Παπαδιαμάντης» Έργα Ελλήνων συνθετών που μας ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη. Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στον «Άγιο των Ελληνικών Γραμμάτων» για την ανακαίνιση και διαμόρφωση του χώρου όπου έζησε και έγραψε σπουδαία έργα τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

koyinta organization webTo Σπουδαστήριο τεχνών και επιστημών της  ΚΟΥΙΝΤΑ ξεκινά για δεύτερη χρονιά πιστοποιημένες σπουδές  στον Κινηματογράφο, Θέατρο, Σκηνοθεσία Θεάτρου, Δημοσιογραφία ,Τραγούδι, Διεύθυνση Φωτογραφίας, Ψυχολογία, Πληροφορική, Δημιουργική Γραφή ,Σενάριο  Visual Art  , Art Design and Media ,Σκηνογραφία και Ενδυματολογία , Διεύθυνση Φωτογραφίας για Ντοκιμαντέρ

koyinta organization spoudastirio webΞεκινούν τμήματα σπουδών (Αναγνωρισμένες διαβαθμισμένες σπουδές) Kινηματογράφου, θεάτρου, ψυχολογίας, δημιουργικής γραφής, μουσικής, δημοσιογραφίας, πληροφορικής.Σπουδές HND, B.A, M.A & Ph.D

nasos4Το TherapyWave.eu είναι ένα νέο ηλεκτρονικό περιοδικό που παρέχει στον αναγνώστη του ένα ευρύτατο οπλοστάσιο πληροφοριών για την επιστήμη, την εναλλακτική θεραπεία και πρόληψη, τη συνειδητότητα, τη διατροφή, την ενδυνάμωση του «είναι». Αποσκοπεί κυρίως στο να ενισχύσει την τάση για  πρόληψη καθώς και την ενδυνάμωση του ανθρώπου ως οντότητα και πνεύμα, μέσα από την επαφή με το σύνολο όλων αυτών των πληροφοριών. Αντιτίθεται στο εγωιστικό πνεύμα της εποχής και την αγάπη για το κέρδος, που ενισχύουν την παραπληροφόρηση και αφήνουν τον αποδέκτη της βορά  τυχοδιωκτικών καταστάσεων.

2Το ποδήλατο δεν είναι μόνο το πιο οικονομικό μέσο μετακίνησης είναι κάτι πολύ περισσότερο, είναι τρόπος ζωής. Περνώντας από το περιποιημένο χώρο KNOWLEDGE Cycle Mechanics συναντούμε ένα γιατρό ποδηλάτων. Τα ποδήλατα τακτοποιημένα με προσοχή αποκαθίστανται γρήγορα και είναι πάλι έτοιμα να τρέξουν χαρούμενα, να συναγωνιστούν το ένα το άλλο και να κουδουνίσουν για να ενημερώσουν ότι περνούν.

photo3Διάλεξη με θέμα «Η αρχαιολογία πηγή έμπνευσης στην τέχνη» θα  παρουσιάσει η αρχαιολόγος Βούλα Σαρικάκη, στον εκθεσιακό χώρο του Pure Bliss.Η αρχαιολογία τροφοδοτεί διαχρονικά την τέχνη και εμπνέει ακόμη και το σύγχρονο καλλιτέχνη σε πολλά επίπεδα.

taophoto1To Kung-fu δεν είναι μόνο πολεμική τέχνη, αλλά ταυτόχρονα μια άλλη φιλοσοφία για τον άνθρωπο. Η πειθαρχία του νου, η εκγύμναση του σώματος, η αυτοάμυνα και η εσωτερική γαλήνη είναι ο απώτερος στόχος του Kung-fu. Το στιλ που διδάσκεται είναι εμπνευσμένο από τις κινήσεις της τίγρης όταν μάχεται και του γερανού όταν αμύνεται. Το 1999 αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το 2000 από τη Γενική Γραμματεία  Αθλητισμού Ελλάδος με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές του αθλήματος να έχουν τα προνόμια μοριοδότησης όπως συνέβαινε και με τους αθλητές των υπολοίπων Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα από τα θεαματικότερα αθλήματα.

fly me to the moon general posterΜουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, εικαστικοί, φωτογράφοι, ανακαλύπτουν το νέο σημείο συνάντησης στο Αεροδρόμιο της Αθήνας.Με ένα διαφορετικό, νεανικό, πρωτότυπο και χαρούμενο πολιτιστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, performances, happenings, διαδραστικούς διαγωνισμούς και άλλα πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα, «προσγειώνονται» στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, δημοφιλή μουσικά σχήματα και γνωστοί καλλιτέχνες. Στόχος τους είναι να «ταξιδέψουν» τους επιβάτες και επισκέπτες του Αεροδρομίου, με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους, μέχρι… το φεγγάρι.

anatolia1Το έχω ξαναπεί αρκετές φορές και φυσικά - οι ιδέες και οι αντιλήψεις μας δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη - θα το πω κι άλλες πολλές! Οφείλουμε να γνωρίσουμε τα μουσεία της χώρας μας, οφείλουμε να προβάλουμε τον πολιτισμό τους προς τα έξω, οφείλουμε να δημιουργούμε εκείνες τις προϋποθέσεις,  ώστε ο πολιτισμός μας να είναι κυρίαρχος σε τούτους τους περίεργους καιρούς.Η μαθήτριά μου Ναζαρέτ Μπριτσιάνη μας παρουσιάζει το αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης. Σας προσκαλώ να διαβάσετε το κείμενό της και να ξεφύγετε έστω και για λίγο από τα ειωθότα της καθημερινότητας.

tamboukiΠέθανε σε ηλικία 68 ετών στη Λισαβόνα, ο Ιταλός συγγραφέας και μεταφραστής του Φερνάντο Πεσόα, Αντόνιο Ταμπούκι, ύστερα από μακρά ασθένεια.Ο Ταμπούκι, μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές φωνές της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, έχει γράψει περίπου 20 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. Συγγραφέας, πανεπιστημιακός και δοκιμιογράφος

goethe11Η έκθεση παρουσιάζει για πρώτη φορά μια συνοπτική εικόνα του communication design, αποτελώντας η ίδια καταγραφή της επικαιρότητας του θέματος στην αρχή του 21ου αιώνα κι απεικονίζοντας με επιλεγμένα παραδείγματα τους πέντε βασικούς τομείς του συγκεκριμένου χώρου: Τυπογραφία, Γραφιστική, Ψηφιακά Μέσα, Corporate Design και Συστήματα Σήμανσης.Το παρόν δίνουν 41 γερμανικά ατελιέ με 150 εκθέματα, μεταξύ αυτών και πρωτότυπα έργα.

ministryofculture”What can art and culture do in a time of crisis?” That is the assignment given by the Danish Minister for Culture, Mr Uffe Elbæk, to 12 European cultural notabilities when they meet in Copenhagen on February 27-28.The members of the cultural ”task force” Team Culture 2012 will explore Europe to find examples of art and culture that are making a difference and impacting society at large. Team Culture 2012 will end in June at a big meeting in Brussels, where the findings will be presented to an invited audience of decision makers, members of the European Parliament and European ministers for culture.