Off Canvas sidebar is empty

Στην κόψη του ξυραφιού προβολή στό Πολυχώρο NISI

kyriakos eleytheriouΜια πολύ όμορφη βραδιά με την προβολή της ταινίας «Στην κόψη του Ξυραφιού» που αποτελεί το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την τέχνη του Κουνγκ Φου από τον Σκηνοθέτη και Παραγωγό Χρήστο Ν. Καρακάση με κεντρικό πρόσωπο τον δάσκαλο Sifu Κυριάκο Ελευθερίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του κινηματογράφου που θα βρεθούν στην περιοχή. Η προβολή θα γίνει στις 28 Ιουνίου στον Πολυχώρος NISI ,Θέση Άγιος Ιωάννης, παραλία Ραχών, στην Φθιώτιδα.

Κυριάκος Ελευθερίου  Βασιλική Κάππα  Χρήστος Ν. Καρακάσης
Ο SIFU Ελευθερίου είναι ιδρυτής του γυμναστικού και φιλοσοφικού ομίλου TΑΟ CLUB Χαλανδρίου, του Αττικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών . Ταό στα κινέζικα είναι ο δρόμος και μεταφορικά ο δρόμος της ζωής, ένας δρόμος με πολλά παρακλάδια που για να διαλέξει κανείς το σωστό χρειάζεται να προηγηθεί μια φιλοσοφική ζύμωση .

Ο Κυριάκος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Κύπρο. Το 1997 συνέβαλε στην ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου Ο χρόνος δεν μπόρεσε να δαμάσει το ενδιαφέρον του για το άθλημα, μέσα από τη θέση του δασκάλου και μέσα από τη διοίκηση στην Ομοσπονδία δουλεύει με μόνο στόχο τη διάδοση της πολεμικής τέχνης, ώστε να γυμνάζει τα σώματα , να καλλιεργεί τις ψυχές, αλλά και να γεμίζει με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές των μαθητών του


Σημείωμα Σκηνοθέτη
Είναι ο αθλητής και χορευτής; Όχι συχνά. Κάποιες φορές όμως μπορεί να μας μπερδέψει. Να μην ανιχνεύεται πλέον στην κίνηση του αυτό που την κάνει να φαίνεται τόσο δομημένη και τεχνική. Και ξάφνου ο ίδιος να μεταμορφώνεται, να αποκτάει τέτοια ρευστότητα ώστε να μην διακρίνεται πλέον η προσπάθεια ούτε ο τετραγωνισμένος στόχος, ούτε το πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας ούτε καν η επιθυμία ενός μεταλλίου, και τότε μόνο τότε να γίνει ένας χορευτής.

Μα ο χορός είναι μια στάση μόνο κι όχι προορισμός, γιατί κάποιες φορές ο αθλητής μπορεί να πάει πιο πέρα ακόμη. Να γίνει μύστης. Άραγε τι έκρυβε μέσα της η αρχαία ελληνική φράση νους υγιής εν σώματι υγιή; Πως μέσα από τις επαναληπτικές κινήσεις του σώματος μπορεί ο αθλητής να φτάσει στις κρυμμένες εσωτερικές γέφυρες που ενώνουν το σώμα με το νου του, και ποιο είναι το κλειδί για να τις ξεκλειδώσει; Και αν το κάνει τι θα καταφέρει;

Ο μύστης αθλητής πρέπει σε κάτι να μυηθεί και χρειάζεται γνώση να τον οδηγήσει ως εκεί. Να τον διδάξει απ’ το μηδέν πώς να λυγίζει με το σώμα του αυτό που είναι τελικά η αντίληψη του.

 

Στην κόψη του Ξυραφιού» το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την τέχνη του Κουνγκ Φου

 

Σενάριο-Σκηνoθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Οργάνωση Παραγωγής Βασιλική Κάππα
Αφήγηση Μαρία Κάππα
Συνθέτης Πρωτότυπης Μουσικής: Δήμος Σταθούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη Νίκος Ψαλτάκης
Βοηθός Παραγωγής Μαρία Κάππα
Φωτογράφία: Χρήστος Ν. Καρακάσης
Φωτογραφία Εκτός Ελλάδας George Devon
Παραγωγός: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

 

 

Προηγούμενες προβολές της ταινίας
Προβολή στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Πρεμιέρα σε Θεσσαλονίκη 23 Ιανουαρίου 2016 στο κινηματοθέατρο τούμπας(με την αιγίδα του Δήμου)                                                                                                                                             

Στην κόψη του Ξυραφιού» το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την τέχνη του Κουνγκ Φου

 

Αθήνα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 στον ιστορικό κινηματογράφο Αλκυονίδα

Προβολή Village Παγκρατίου 29/2/2016(Στα πλαίσια των προβολών της λληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου)

Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel 2016

Ένας πολυχώρος στο κέντρο της Ελλάδας γεμάτος Έμπνευση!
Αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές εκδηλώσεις, παιδότοποι και διαμονή σε ένα εξαιρετικά προσεγμένο περιβάλλον μέσα στο πράσινο μπροστά στη θάλασσα !
http://nisi.com.gr/en/main-page/

Koyinta Art