Τέσσερις Νέες κυκλοφορίες από τίς Εκδόσεις Κουίντα μας υπόσχονται να ταξιδέψουμε μέσω της ποίησης ,του διηγήματος και του θεάτρου σε όμορφους προορισμούς με συγγραφείς νεότερους και παλαιότερους φτιάχνοντας μία νοητή βεντάλια με χρώματα γεύσεις , και όνειρα. Το γράψιμο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κατευθυνόμενο όνειρο. Χόρχε Λουίς Μπόρχες
Προτάσεις
Δύο νέες εκδόσεις από τις Εκδόσεις Κουίντα κυκλοφόρησαν μέσα στον Μάρτιο. Η ρεμπέτικη ραψωδία ένα μουσικό ιπποτικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Γκουζιώτη και το Ένα αστέρι στη γη από την σειρά Θέατρο της Μαρίας Λιτσοπούλου Στο έργο του Γκουζιώτη συναντούμε μια παρέα από αυθεντικούς ρεμπέτες και τους ακολουθούμε σε μια περιπέτεια ζωής. Περιγράφεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μια ολόκληρη εποχή γεμάτη ένταση και ιδιαίτερους ανθρώπους. To εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο διεθνής εικαστικός Falah Ghati .Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι το ελληνικό αστικό τραγούδι που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα στα μεγάλα εμπορικά και κοινωνικά κέντρα, εκφράζοντας τους καημούς, τους πόθους και τις αντιλήψεις των περιθωριακών ατόμων, τα οποία είχαν αποκληθεί ή αυτοαποκληθεί, ρεμπέτες.
Οι Εκδόσεις ΕΝ ΑΡΧΗ παρουσιάζουν το βιβλίο «Στ’ άωρα της νυχτός». Πρόκειται για το καινούριο μυθιστόρημα της Μαριάννας Κυριακάκη, στο οποίο η συγγραφέας επιχειρεί μια ουσιαστική διείσδυση στην ανθρώπινη ψυχή.Με αφορμή μια φαινομενικά απίστευτη ιστορία, η συγγραφέας πραγματεύεται ένα θέμα οικείο σε όλους μας, το δίλημμα στο οποίο βρισκόμαστε –λίγο πολύ- όλοι, όταν πρόκειται να επιλέξουμε το δρόμο ζωής που θα ακολουθήσουμε, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Είναι εκείνες οι στιγμές που η λογική και το συναίσθημα συγκρούονται μέσα μας σε έναν αγώνα που δεν δέχεται μέση λύση, αλλά απαιτεί νικητή.
Το L.A. (Life n’ Art) THEATER προσφέρει έκπτωση 20% στους αναγνώστες της ΚΟΥΙΝΤΑ στα δίδακτρα για τριμηνιαίο κύκλο σεμιναρίων στη Δημιουργική Γραφή (Συγγραφή μυθιστορήματος, σεναρίου, θεατρικού έργου) με τη συγγραφέα Μαριάννα Κυριακάκη.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 29 Απριλίου 1863 και πέθανε στην Αλεξάνδρεια, στις 29 Απριλίου 1933. Μας άφησε εξαιρετική παγκόσμια κληρονομιά τα ποιήματά του με τη βαθειά ιστορική γνώση, τη φιλοσοφική σκέψη και τον εσωτερικό στοχασμό.Το 2008, εβδομήντα πέντε χρόνια από το θάνατό του, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη- Αμερικάνική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα τιμάται ο αλεξανδρινός ποιητής με σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν το σημαδιακό, για τη ζωή του, μήνα Απρίλη.
Ένα δίτομο ιστορικό έργο, που καταγράφει τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία από το 1800 έως το 2005. Έργο μιας ομάδας έγκριτων επιστημόνων , αντλεί το υλικό από την έγκυρη σχετική βιβλιογραφία, τις Πηγές του κράτους και τα Απομνημονεύματα των πρωταγωνιστών, φωτίζει άγνωστες πτυχές, αναδεικνύει γλαφυρά την αλήθεια, καταγράφει τις αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες, διαγράφει την προσωπικότητα και το έργο των πρωταγωνιστών, καταγράφει τους κραδασμούς και τις ζυμώσεις της κοινωνίας 200 και πλέον ετών, υπογραμμίζει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της πολιτικής που κατά καιρούς εφαρμόστηκε, διαλευκάνει το ρόλο του ξένου παράγοντα ενώ παράλληλα παρουσιάζει το πνευματικό και λαογραφικό έργο 5 και πλέον γενεών Νεοελλήνων.
Η σχέση της ελευθερίας με την ενοχή είναι αγωνία,γιατί η ελευθερία και η ενοχή είναι ακόμη δυνατότητες.Αλλά τη στιγμή που μ’όλη τη λαχτάρα του πάθους της ατενίζει η ελευθερία τον εαυτό της και θέλει να κρατήσει τόσο μακριά της την ενοχή,ώστε ούτε ίχνος ενοχής να μην υπάρχει μέσα της,δε μπορεί μολοταύτα να μην ατενίζει την ενοχή ,και αυτή η ενατένιση είναι η δισημαντότητα της Αγωνίας ,έτσι ώστε και η ίδια η παραίτησή της απ’τη δυνατότητα να είναι πόθος.εδώ ακριβώς φανερώνεται με ποιο νόημα υπάρχει μέσα στην αγωνία του μεταγενέστερου ατόμου ένα σύν , που δεν υπάρχει στην αγωνία του Αδάμ.
Αν ο προμηθέας είναι ο ήρωας του μόχθου, της παραγωγικότητας και της προόδου διαμέσου της απώθησης, τότε τα σύμβολα μιας άλλης αρχής τηςΠραγματικότητας πρέπει να αναζητηθούν στον αντίθετο πόλο.Ο Ορφέας και ο Νάρκισσος αντιπροσωπεύουν μια πολύ διαφορετική παραγωγικότητα.Αυτοί δεν έγιναν οι ήρωες του δυτικού κόσμου:H δικιά τους εικόνα είναι η εικόνα της χαράς και της πλήρωσης .Η φωνή τους είναι εκείνη που δεν διατάζει αλλά τραγουδάει.Η χειρονομία τους εκείνη που προσφέρει και δέχεται.Η πράξη τους εκείνη που είναι ειρήνη και τερματίζει την εργασία της κατάκτησης.Η απελευθέρωση από το χρόνο, που φέρνουν,εκείνη που ενώνει τον άνθρωπο με το θεό, τον άνθρωπο με τη φύση.
Περισσότερα Άρθρα …
Σελίδα 1 από 3