Off Canvas sidebar is empty

Συνεργασία της Πολιτιστικής Εταιρείας ΚΟΥΙΝΤΑ με την Εκπομπή Art Uber Alles

{mosimage}H Art Uber Alles είναι μια μουσική-πολιτιστική εκπομπή που ώς κύριο σκοπό της έχει την ανάδειξη και προβολή καλλιτεχνών απο όλο το φάσμα της μουσικής και των τεχνών, κυρίως όμως στηρίζει είδη τα οποία δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς απο τα μέσα ενημέρωσης και παρ’ όλα αυτα παρουσιάζουν ιδιαίτερο μουσικό, εικαστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.


Η Art Uber Alles προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2006 απο την συχνότητα του Channel 9 και αφού συμπλήρωσε με επιτυχία 2 τηλεοπτικές σεζόν μετακόμισε στην συχνότητα του Smart στις αρχές του 2008 και αργότερα σε πολλά τοπικά κανάλια στην Ελλάδα και στην Κύπρο καθώς και στο δικτυακό κανάλι TVXS.

Έχει συμπληρώσει έναν κύκλο 400 ωριαίων επεισοδίων και έχει καθιερωθεί ήδη στις προτιμήσεις του Αθηναϊκού –και όχι μόνο- τηλεοπτικού κοινού ώς μια ποιοτική και ενδιαφέρυσα εναλλακτική πρόταση.

Σε αυτό το διάστημα η Art Uber Alles κατάφερε να είναι η μοναδική μουσική-πολιτιστική εκπομπή η οποία ανάδειξε την εναλλακτική μουσική σκηνή και ανέπτυξε μια σχέση αλληλεπίδρασης με όλους τους παράγοντες της σκηνής (Περιοδικά, forums, free press, ραδιόφωνο, δισκογραφικές εταιρίες, myspace, διοργανωτές συναυλιών κλπ)
ΑRT UBER ALLES (τέχνη πάνω από όλα)

Η εκπομπή ασχολείται με την ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή αλλά και με την ξένη.
Παρουσιάζει group και καλλιτέχνες από τον χώρο της electro, experimental, club, dub, progressive, gothic, techno, jazz, ambient, industrial, indie, funk, pop,ethnic κ.α αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλίες, video, video art, θέατρο, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής κλπ πάντα κάτω από την στέγη της ανεξάρτητης σκηνής.

Η εκπομπή έρχεται να συμπληρώσει το μουσικό κενό που υπάρχει έχοντας υπόψη τους χιλιάδες νέους που ασχολούνται με τα παραπάνω είδη μουσικής και που δεν διασκεδάζουν με την ελληνική pop και λαϊκή σκηνή η οποία έχει έτσι και αλλιώς το βήμα της στην ελληνική τηλεόραση.

Η θεματολογία της εκπομπής είναι:
•Προφίλ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (συναυλίες, συνεντεύξεις, video clips κλπ)
•Συναυλίες, Events και εκθέσεις
•Doit your shelf στήλη μουσικής τεχνολογίας σε συνεργασία με την SAE international (School of Audio Engineering  σχολή Ηχητικής Τεχνολογίας/Ηχοληψίας, Electronic Music Production Djing)
•Cofix Wiggler Ένθετο ενημερωτικό διδακτικό
Το Cofix Wiggler είναι ένα ένθετο στην εκπομπή Art Uber Alles που αφορά τα comics και το animation. Η εκπομπή χωρίζεται σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από μικρά σεμινάρια όπου μπορεί ακολουθώντας τις οδηγίες του Cofix Wiggler οποιοσδήποτε να ξεκινήσει και να δημιουργήσει το δικό του comic ή animation. Το δεύτερο μέρος το οποίο έχει συνεντεύξεις διάσημων και καταξιωμένων καλλιτεχνών των χώρων από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως και παρουσιάσεις δρώμενων, διαγωνισμών, festival , εκδόσεων κ.α.

Στόχος: Μια καινούργια εκπομπή με φρέσκες ιδέες για τις τέχνες των comics και animation με στόχο να τις γνωρίσει από κοντά το ευρύ κοινό και να γεννήσει θέλγητρα δημιουργίας και νέους καλλιτέχνες.
Πρόθεση: Να μεταφέρουμε τον κόσμο του comics και του animation στο κοινό με το μεράκι ενός καλλιτέχνη και με την ενημέρωση που λείπει από τις τέχνες αυτές. Να δημιουργήσουμε κύματα νέων δημιουργών από μικρές ηλικίες και να αναδείξουμε ακόμα και τις θεραπευτικές ιδιότητες των τεχνών αυτών...
Υπάρχουν δυνατότητες χορηγιών μέσω των εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων, εταιριών παραγωγής, ιδιωτικών σχολών σχετικές με τα θέματα της εκπομπής κ.α.
•Ατζέντα: Προτάσεις για καλλιτεχνικά δρώμενα (συναυλίες, κινηματογράφος, θέατρο κλπ)


Μερικά από τα πράγματα που προσφέρει η εκπομπή στο κοινό της είναι:
•Προβολή πολλών ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών που κατακλύζουν την ελληνική μουσική βιομηχανία.
•Προτάσεις για studio που αναλαμβάνουν τέτοιες παραγωγές.
•Προτάσεις για πολυχώρους και μουσικές σκηνές που φιλοξενούν τέτοιες παραγωγές.
•Παρουσίαση της δουλειάς των συγκροτημάτων ζωντανά ή από το studio.
•Συμμετοχή του κοινού με sms, e-mail, τηλέφωνα που μπορεί να κατευθύνει την ροή της εκπομπής.
•Η εκπομπή δίνει την ευκαιρία σε συγκροτήματα και καλλιτέχνες να στέλνουν demo της δουλειάς τους τα οποία θα αξιολογούνται από συνεργάτες της εκπομπής και βάσει αυτών θα διοργανώνονται ζωντανές εμφανίσεις σε συνεργαζόμενες σκηνές (UNDERWORLD, GAGARIN, AN CLUB, ΜΥΛΟΣ,ΚΥΤΤΑΡΟ, RODEO, TERRA VIBE κλπ).
•Επίσης η εκπομπή φιλοξενεί όχι μόνο άτομα από το καλλιτεχνικό κομμάτι (τραγουδιστές, μουσικούς) αλλά και από το τεχνικό δηλαδή ηχολήπτες, παραγωγούς, σκηνογράφους, animate, φωτιστές κλπ, που στηρίζουν τις παραγωγές καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τα επαγγέλματα αυτά λαμβάνοντας υπόψη πόσοι νέοι άνθρωποι σπουδάζουν σε Ι.Ε.Κ, τεχνικά λύκεια, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών τις ειδικότητες αυτές.
•Η παρουσίαση αυτών των επαγγελμάτων γίνεται σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Σκοπός της εκπομπής είναι η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τα μουσικά δρώμενα, τις νέες κυκλοφορίες σε όλη την ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή.

Δικός μας σκοπός είναι να προβάλουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό την ελληνική μουσική κουλτούρα, να δώσουμε βήμα σε νέους αξιόλογους καλλιτέχνες και να ικανοποιήσουμε την ανάγκη του κοινού να μπορεί να δει κάτι διαφορετικό και όχι να δημιουργήσουμε μια ακόμη εκπομπή για να στηρίξουμε το καθιερωμένο «εμπορικό» status.

Η συγκεκριμένη εκπομπή «υπηρετεί» την καλλιτεχνική-δημιουργική ανησυχία χιλιάδων νέων ανθρώπων.
Έχουν φιλοξενηθεί στην εκπομπή καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Αγγελάκας, Last Drive ο Μιχάλης Δέλτα, Echo Tattoo,  Μαύρη Μαγιονέζα, ROTTING CHRIST. Septicflesh, Magic de spell, Σπυριδούλα ο Νίκος Πρατελάκης, Tάκη Γιαννούτσο και Θοδωρή Βαμβακάρη (παραγωγούς Best fm 92,6), Locomondo, Απροσάρμοστους, οι  Deus x Machina, οι Film, ο Γιώργος Δημητριάδης, Astyplaz, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κατερίνα Μακαβού, Ολγα Κουκλάκη, Μani Deum . Trendy Houliguns, God, Popeye, Astyplaz, Elica, Μωρά στη Φωτιά, Αρτέμη - Ευθύμη ΑE, Astralon, Nightstalker, Cyanna, Pulse, INK, Direct Connection, W.E.B. Aherusia, Poem, Hannibal , Spitfire, Γιώργος Φακίνος, Παλίροια, Πράσσειν Αλογα, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Απροσάρμοστοι, Μέντα, CROSSROADS, INTRA VENUS, DIRTY GRANNY TALES, Don Taylor, Virgins or Pigeons, Major Tom, o George Apergis  ο VJ Nisidis κλπ
καλλιτέχνες και συγκροτήματα από το εξωτερικό όπως
New Model Army, WASP, The Stranglers, Opeth, Arch Enemy, ο Hugo Race,οι Therapy, The Stanglers, οι Juno Reactor, Οjos de brojo, Puressence, No More, Mixhhell, Ulver, Leo Kindzdza, Sheep on Drugs, Asian dub foundation, oι Mecano , Mark Allen , Paul Van Dyk, Lars Sommerfeid, RedStar, Paradise Lost, Ribside, Star Star, Kazoo Funk Orchestra, Ed Royal  Εvil One, Undercover Slut κλπ  νέοι καλλιτέχνες και group ελπιδοφόρα που κάνουν το ξεκίνημα τους στην δισκογραφία.

Events και διοργανώσεις που προάγουν τον πολιτισμό όπως:
Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής
Juno Reactor live in Athens
School Wave,
Synch Festival,
The Zeitgeist Movement
Αthens video art festival,
Mama Africa,
THERAPY?,
Batle of the band,
Φεστιβάλ Μουσικής Δημιουργίας και Οργάνων
Air guitar,
Elfentanz Festival,
Barcelona in Athens,
Rock Wave,
Earth Dance Festival,
Ο Δρόμος του Μεταξιού,
Nomad festival,
Fields of the nephilin,
2 Real Rock Fest, και λοιπά.
Η εκπομπή έχει προσεγγίσει ένα μερίδιο του κοινού νεανικό, που αγαπάει την μουσική και τις τέχνες,  που δεν παρακολουθεί «φθηνά»  προγράμματα και που αναζητά από μία  εκπομπή την διαφορετικότητα.

Διοργάνωση συναυλιών
Η Art Uber Alles εκτός απο την τηλεοπτική της δραστηριότητα έχει μπεί ενεργά και στην διοργάνωση συναυλιών, διοργανώνοντας τον Απρίλιο του 2008 με ιδιαιτερη επιτυχία την συναυλία των Juno Reactor στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Την συναυλία παρακολούθησαν 4.500 άτομα.
Καθώς εδώ και 4 χρόνια την συνδιοργάνωση του Ireon Rock festival (The Stranglers, Aswad,  VEGASTAR, Cyanna, Locomondo, MARSHEAUX, MIKRO, MATISSE, PALYRRIA κλπ)
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.myspace.com/artuberalles

Χρήστος Ν. Καρακάσης