ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CAID Επιστήμη & Κοινωνία και Τέχνη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνδιοργανώνουν, στα πλαίσια του Έτους Δαρβίνου, τη διημερίδα «Εξέλιξη και Κοινωνία»

Σκοπός της διημερίδας είναι να φέρει σε επαφή φοιτητές, ερευνητές και το ευρύ κοινό με τη δαρβινική εξελικτική θεωρία, αλλά και με τις σύγχρονες προεκτάσεις και τις κοινωνικές της επιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

Λευτέρης Ζούρος, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών: «Αρχές της κοινωνιοβιολογίας και δαρβινικές πλάνες»
Μάριος Μπέγζος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η θεωρία της εξέλιξης και η σύγχρονη θεολογία»
Δημήτρης Ποταμιάνος, Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Παντείου Πανεπιστημίου:«Πολιτισμική Επιλογή»
Γιώργος Ζαρκαδάκης, Δρ. Τεχνητής Νοημοσύνης, Συγγραφέας/Δημοσιογράφος: «Temnothorax de Condorcet: Συλλογική Ευφυΐα και Δημοκρατία στον 21ο αιώνα»


Στα πλαίσια της διημερίδας θα προβληθούν, επίσης, επιστημονικά ντοκιμαντέρ, με θεματολογία που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την δαρβινική θεωρία της εξέλιξης:

Η επικίνδυνη ιδέα του Δαρβίνου
Εξέλιξη vs Ευφυής Σχεδιασμός
Human Ape
Η μεγάλη έκρηξη του ανθρώπινου νου


Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 10 (14:00-20:30) και το Σάββατο 11 (10:00-15:30) Απριλίου 2009
στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα του Παντείου Πανεπιστημίου

Πληροφορίες Koyinta

Off Canvas sidebar is empty