Off Canvas sidebar is empty

Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας της Βασιλικής Κάππα ανεβαίνει στο Λαϊκό Θεάτρο του Γιώργου Βούρου

prigipas1 (1)«Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας», εμπνευσμένος από το ομώνυμο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, μεταφέρεται στο θέατρο από την πένα της γνωστής συγγραφέως Βασιλικής Κάππα σε ελεύθερη θεατρική απόδοση. Το θεατρικό έργο «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» της Βασιλικής Κάππα θα είναι η φετινή παιδική παραγωγή του Λαϊκού Θεάτρου Γιώργου Βούρου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου και μουσική Ορέστη Τάνη.


Η συγγραφέας μελετώντας τον Όσκαρ Ουάιλντ δίνει στο νέο θεατρικό της έργο δυναμική μορφή και φόρμα, εμπλουτίζοντας με χιούμορ και φαντασία το ΠΡΟΒΑ ο Γιώργος Βούτος στο ρόλο του άστεγου συγγραφέαβασικό στόρι της κλασικής διήγησης, ώστε να μπορεί το έργο να αποκαλύψει, στη σκηνή του θεάτρου πια, όλες τις πτυχές, τους χαρακτήρες και τις υπο-κείμενες αναγνώσεις.


Με κέντρο τα βαθιά ανθρωπιστικά μηνύματα, τα οποία εμπεριέχονται στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, οι χαρακτήρες αναδημιουργούνται θεατρικά καθώς τους δίνεται φωνή, δικός τους λόγος και προθέσεις που αναπτύσσουν σκηνικά τη βασική ιστορία.

«Το στοίχημα» λέει η συγγραφέας «όταν μεταφέρεις κάτι στο θέατρο, έγκειται στο να επινοηθεί η δράση δίχως να τραυματίζεται ο βασικός άξονας και το νόημα της αρχικής ιστορίας. Ωστόσο, προκειμένου να ζωντανέψει επιτυχώς η ιστορία είναι σημαντικό το θεατρικό έργο που θα προκύψει να έχει την αυτοδυναμία του και να μπορεί να σταθεί ως θεατρικό έργο για τον θεατή ακόμη κι αν εκείνος δεν γνωρίζει το αρχικό παραμύθι».

ΠΡΟΒΑ ο Θάνος Μαγιάκος στο ρόλο του αγάλματοςΤο θεατρικό έργο θα κυκλοφορήσει άμεσα σε βιβλίο από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ.

Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου
''Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ''
εμπνευσμένος από το ομώνυμο παραμύθι του Όσκαρ Ουάϊλντ

Θεατρικό Κείμενο: Βασιλική Κάππα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούρος
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Σκηνογραφία: Ελένη Αναστασοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Παπαθανασίου
Κοστούμια: Αναστασία Μιχαλούδη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Μαγιάκος (Πρίγκιπας – Άγαλμα), Γιώργος Βούτος (συγγραφέας), Αναστασία Μιχαλούδη (χελιδόνι), Τίμος Μακόυ Αρχοντής (άγγελος)
Ελένη Γιαννιού (ρἀφτρα). Φωνή αγάλματος και πρίγκιπα: Γιώργος Βούρος

Πρεμιέρα 13/12/2017 και 15/12/2017, Χατζηγιάννειο Λάρισας και από Κυριακή 17/12/2017, Χορίαμβος Πολιτιστικός σύλλογος, (Φαρμακίδου και Γαληνού στη Λάρισα). Κρατήσεις θέσεων, γκρουπ: 2410 - 418 725 και 6984 90 50 14




vasiliki kappaΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΠΠΑ Γεννήθηκε στο Τορόντο, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας, καταχωρημένη από τη λογοτεχνική κριτική στις πιο ανατρεπτικές πένες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Γράφει λογοτεχνία στα ελληνικά και στα αγγλικά, θέατρο, κείμενα για τον κινηματογράφο, αρθρογραφεί για το περιοδικό KOYINTA ART MAGAZINE, το 2010 διασκεύασε θεατρικά και σκηνοθέτησε την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, το 2012 ανέβηκε το θεατρικό της έργο οι Συνένοχοι, σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρακάση, στο Θέατρο Βικτώρια.

Το πρώτο της βιβλίο «Η Δίαιτα της Ύαινας», Καστανιώτης, ήταν στις τελικές υποψηφιότητες για κρατικό βραβείο μυθιστορήματος,  και εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή έκθεση βιβλίου της Φραγκφούρτης. Ταυτόχρονα είναι εικαστικός και σκηνοθέτις με διεθνή παρουσία, πειραματιζόμενη με γκάμα εργαλείων, που εκτείνονται από τη ζωγραφική ως το animation και το video art. Τα τρία τελευταία χρόνια η ζωγραφική της σειρά «Κάνε ένα ταξίδι στις αόρατες πόλεις» ταξιδεύει σε πόλεις της Φινλανδίας και στο Βανκούβερ του Καναδά, έχοντας δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες.


Το 2010 παρουσίασε 14 επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής Blow up, έχει σκηνοθετήσει θεατρικά και κινηματογραφικά έργα που έχουν παρουσιαστεί σε Διεθνή θεατρικά και κινηματογραφικά Φεστιβάλ Έχει αναλάβει την Οργάνωση Παραγωγής σε πολλά ντοκιμαντέρ και έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αλλού. Είναι παραγωγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας το οποίο εδώ και εφτά χρόνια φιλοξενεί σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο (www.aidff.com).


Σπουδές: Δίπλωμα Σκηνοθεσίας-Σχολή κινηματογράφου/τηλεόρασης (Χατζίκου), Ζωγραφική και Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), Πτυχίο Κλασικής Φιλολογίας, ειδίκευση στη Γλωσσολογία (Φιλοσοφική Αθηνών), Δίπλωμα Υποκριτικής (Δραματική Σχολή Βεάκη), Δίπλωμα Κλασικού Τραγουδιού, (Ιαμβικό Ωδείο), Δίπλωμα Έντεχνου Τραγουδιού (Ιαμβικό Ωδείο). Επαγγελματικό Δίπλωμα εναλλακτικής ψυχοθεραπείας.


Κυκλοφορεί το βιβλίο της η Δίαιτα της Ύαινας, Καστανιώτης
Από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ κυκλοφορεί το νέο της θεατρικό έργο  Οι χορευτές των Φαναριών»

Πληροφορίες Koyinta