Off Canvas sidebar is empty

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

thetro imerasTo ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, Εταιρεία Καλλιτεχνικής και Παιδευτικής Θεατρικής Έκφρασης με την με την παιδαγωγική ευθύνη-Δ/νση Σπουδών  του Λάκη Κουρετζή, δημιουργό της μεθόδου του θεατρικού παιχνιδιού και την Καλλιτεχνική Δ/νση της Ανδρομάχης Μοντζολή, διοργανώνει Δραστηριότητες για παιδιά και νέους, με τη συνεργασία ειδικών Παιδαγωγών -  Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού αποφοίτων  του Εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, καθώς και ανθρώπων του θεάτρου.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ για παιδιά & ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για εφήβους

meras1Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους,  αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου. Κατά τη διάρκεια του έτους θα γίνονται συχνές ενημερωτικές συναντήσεις για τους γονείς των παιδιών των Εργαστηρίων. 

Κάθε Παρασκευή 2,5 - 4 ετών , ώρα 6:00μ.μ.-7:30μ.μ.  με την Ία Χρυσανθοπούλου 4 -7 ετών,
ώρα 6:00μ.μ.-7:30μ.μ.   με τις Γεωργία Καλεώδη και Δέσποινα Μαραγκουδάκη 8 - 12 ετών,
ώρα 6:30μ.μ.-8:00μ.μ. με τους Κώστα Ντονά και Όλγα Ρούμελη, παιδιά με ειδικές ανάγκες
ώρα 5:00μ.μ.-6:15μ.μ. με παιδαγωγούς εξειδικευμένους στην ειδική αγωγή
Κάθε Σάββατο    έφηβοι 12 – 17 ετών, ώρα 12:30μ.μ.-2:00μ.μ. με την Μαιρηλού Αλαβάνου,

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ένας «άλλος» τρόπος στην «ψυχαγωγία» των παιδιών.

Σε ένα αληθινό θεατρικό χώρο, την ΜΠΛΕ και την ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά διαμορφωμένο και διακοσμημένο ανάλογα με την περίσταση και την ηλικία, αναλαμβάνουμε την διοργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά: Γενέθλια, Πάρτι, Happenings, Εποχιακές εκδηλώσεις (Χριστούγεννα, Αποκριές, τέλος σχολικής περιόδου, κλπ.). Πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικό παιχνίδι από ειδικούς παιδαγωγούς – εμψυχωτές, αποφοίτους της τριετούς σχολής μας. Στο ART-CAFE - φουαγέ του Θεάτρου οι ενήλικες και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους απολαμβάνοντας  καφέ, σνακ,  σε ένα περιβάλλον φιλικό και πολιτισμένο. Πλήρης μουσική, ηχητική κάλυψη και διακόσμηση. Τιμή κατόπιν συνεννοήσεως.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

meras2ΚΛΙΜΑΚΙΟ εμψυχωτών ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ επισκέπτεται Σχολεία – Νηπ/γεία ύστερα από ιδιαίτερη συμφωνία και παίζει με τα παιδιά θεατρικό παιχνίδι μέσα στις τάξεις με θέματα μέσα από τη σχολική ύλη – διδακτικό αντικείμενο από ειδικά εκπαιδευμένους παιδαγωγούς – εμψυχωτές  θεατρικού παιχνιδιού, απόφοιτους του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας.
Τιμή κατόπιν συνεννοήσεως

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

meras3Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ και οι Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ παρουσιάζουν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών, με ηχητικούς, ρυθμικούς, μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς και θεατρικό παιχνίδι με την Παιδαγωγική επιμέλεια - Διδασκαλία της Ανδρομάχης Μοντζολή. Με όχημα ένα λαϊκό παραμύθι, ηθοποιοί – ειδικοί θεατροπαιδαγωγοί – Εμψυχωτές  του Θεάτρου της Ημέρας μεταφέρουν τους μικρούς ακροατές - θεατές στη μαγική εποχή όπου όλα θα μπορούσαν να συμβούν! Με την εμπλοκή τους στα “παραμυθιακά δρώμενα” και μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, οι μικροί μαθητές περνούν από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών στην αναγνώριση των αληθινών αινιγμάτων της ανθρώπινης ψυχής. Μετά το τέλος της παράστασης, οι μαθητές φεύγουν με το βιβλίο - λαϊκό παραμύθι στο χέρι, ώστε αργότερα να επαναφέρουν στη μνήμη τους αυτά που βίωσαν μαζί μας και να τα επεξεργαστούν     μαζί με τους γονείς τους!

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

meras4Το σχολείο μπορεί να επισκεφθεί το θέατρο και να παίξει θεατρικό παιχνίδι με θέματα μέσα από τη σχολική ύλη – διδακτικό αντικείμενο από ειδικά εκπαιδευμένους παιδαγωγούς – εμψυχωτές  θεατρικού παιχνιδιού, απόφοιτους του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας Τιμή κατόπιν συνεννοήσεως

 Έφης Παπαθεοδώρου Η κόρη του Ήλιου... ...στα γενέθλια του φεγγαριού Διασκευή: Λάκης Κουρετζής Σκηνοθεσία:  Ανδρομάχη Μοντζολή

Μια παράσταση - θεατρικό παιχνίδι, όπου οι θεατές συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση του Θεάτρου για παιδιά, τόσο από  θεματολογική όσο και από σκηνική άποψη. Ενσωματώνει το Θεατρικό παιχνίδι μέσα στη δράση του έργου και διευρύνει τα όρια στα οποία οφείλει να κινείται ένα «Θέατρο για παιδιά» στην εποχή μας. Το παιδί ανακαλύπτει τη γνώση και την αλήθεια που κρύβουν τα λαϊκά παραμύθια , και την περιπλάνηση στον κόσμο της φαντασίας. Μια παράσταση – θεατρικό παιχνίδι σε πολλαπλά επίπεδα που  προκαλεί το γέλιο, τη συγκίνηση, την τρυφερότητα και κινητοποιεί τα παιδιά, μεταβάλλοντάς τα  από παθητικούς θεατές σε δρώντα πρόσωπα αποτελώντας  παράλληλα ένα παιχνίδι γνωριμίας και δημιουργικής μάθησης.

Η Συγγραφέας κυρία  Εφη Παπαθεοδώρου (η γνωστή ηθοποιός από το σίριαλ «Παρά πέντε» ως Θεοπούλα), συνεργάζεται με το Θέατρο της Ημέρας από την ίδρυσή του πριν 15 χρόνια ως ηθοποιός. Γνωρίζοντας τον παιδαγωγικό τρόπο δουλειάς με τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού, μας εμπιστεύτηκε υλικό εύπλαστο και ευέλικτο ώστε το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ να πάρει τη θέση του στην παράσταση οργανικά δεμένο με το έργο.  Η επιτυχία της δράσης βασίζεται, πέρα από το έργο, στους Ηθοποιούς και τους ειδικά εκπαιδευμένους Εμψυχωτές, απόφοιτους του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Για σχολεία και νηπιαγωγεία Καθημερινά 10-12 π.μ οργανωμένες παραστάσεις ύστερα από ιδιαίτερη συμφωνία. Αριθμός ατόμων περιορισμένος.   Για το κοινό Κάθε Κυριακή από 26/11/ 2006 ώρα 5:00 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι
(δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)
Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777,
fax: 210 6923470
Site: www.theatro-imeras.gr,
e-mail:info@theatro-imeras,gr

Πληροφορίες Koyinta