ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

{mosimage}Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 20 Μαρτίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο, που μπορεί να παίξει το Θέατρο στη ζωή και τις ψυχές των μικρών και νέων θεατών και επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα αυτού του ευαίσθητου τομέα της θεατρικής τέχνης και δημιουργίας.

Ο Εορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους έχει καθιερωθεί έπειτα από πρωτοβουλία της ASSITEJ International, της Διεθνούς Ένωσης Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους, μέλος  της οποίας είναι και το Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους (ASSITEJ -GREECE).

Με ένα δίκτυο που συνδέει εκατοντάδες θέατρα και χιλιάδες καλλιτέχνες, η ASSITEJ International ενθαρρύνει και προτρέπει τους δημιουργούς, που συστηματικά ασχολούνται μ’ αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι της θεατρικής παραγωγής, να προσπαθούν συνεχώς για την επίτευξη των υψηλότερων δυνατών καλλιτεχνικών αποτελεσμάτων.

Το Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους, με αφορμή αυτή την ημέρα, μετά από πρόταση του Προέδρου του και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε να προτείνει στους θιάσους μέλη του αλλά και σε όλα τα θέατρα της χώρας που παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και νέους, την καθιέρωση -από φέτος και για όλα τα επόμενα χρόνια- του μισού εισιτηρίου για όλους τους θεατές που θα παρακολουθούν τις θεατρικές τους παραστάσεις το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο μετά την ημέρα της 20ής Μαρτίου.  Έτσι, αυτή τη χρονιά το Σαββατοκύριακο του μισού εισιτηρίου θα είναι στις 21 και 22 Μαρτίου 2009.

Το σκεπτικό αυτής της πρότασης είναι αυτή η γιορτή του Σαββατοκύριακου του Μαρτίου να γίνει θεσμός και σταδιακά να αποτελέσει αφορμή μιας άλλης επαφής με το κοινό, καθώς παράλληλα με τις παραστάσεις θα μπορούν να αναπτύσσονται και άλλες εκδηλώσεις (συζητήσεις με γονείς και παιδιά, ομιλίες, κ.α.).

Ήδη ένας μεγάλος αριθμός θιάσων και παραγωγών έχει αποδεχτεί την πρόταση αλλά  επειδή υπάρχουν και ορισμένοι που δεν έχουν ακόμη απαντήσει, παρακαλούμε να προτείνετε στους ενδιαφερόμενους θεατές αν θέλουν να επικοινωνούν με τα θέατρα που έχουν οι ίδιοι επιλέξει και να ενημερώνονται αν ο συγκεκριμένος θίασος έχει αποδεχτεί την πρόταση μας.

Πληροφορίες Koyinta

Off Canvas sidebar is empty